48V 2kW - 200Ah Off-Grid Sistem fotovoltaic / Instalatie fotovoltaica


  • Model: M48V5030S20
  • Disponibilitate: În stoc

  • 5800,00€Sistem fotovoltaic Off-Grid.

-ideal pentru cabane, case de vacanta, locuinta etc. / ex.: iluminat, TV, frigider, hidrofor, masina de spalat etc-

 

INSTALATIE PRECONFIGURATĂ PENTRU MONTAJ SIMPLU - CONECTEAZĂ ȘI UTILIZEAZĂ

Sistemul include totul la cheie inclusiv cablaje, mufe, prize etc. si este dimensionat dupa cum urmeaza:
- Panouri fotovoltaice: 2000wp
- Invertor 5000w sinus pur cu incarcator solar(max. 5000w), redresor AC si automatizare,
incorporate
- Acumulator Solar fara intretinere cu o autonomie de circa 3kW

Unitatea de control(invertorul) permite atasarea unui generator sau retea de curent in cazul in care se doreste o autonomie mai mare.

Controller-ul(incarcatorul solar) incorporat suporta inca 3000w din panouri fotovoltaice, peste capacitatea instalata deja. Max.5000w

Pentru detali sau instalatii personalizate de dimensiuni mai mari va rugam sa ne contactati.


Descriere

Sistemele fotovoltaice cu backup din retea sau generator – 230 V sunt sisteme care utilizeaza energia solara pentru a incarca bateriile si a alimenta consumatorii prin intermediul unui invertor iar in perioadele fara soare cand nu avem suficienta productie de energie de la instalatia solara si bateriile sunt descarcate, energia necesara pentru consum se poate asigura de un generator alimentat cu combustibil lichid.

 

Utilizare

Acest tip de sisteme fotovoltaice reprezinta solutia ideala pentru resedintele care nu sunt conectate la reteaua publica de energie. Fiecare astfel de sistem este configurat personalizat in functie de necesitatile beneficiarului. Necesarul de consum este urmarea directa a dotarilor fiecarei resendinte: aparatura electrocasnica, iluminat, diverse elemente care asigura circulatia agentului termic, etc.

Elementele de productie (panourile fotovoltaice) vor incarca, prin intermediul regulatoarelor de incarcare, blocul de acumulatori (bateriile). Din acesti acumulatori invertorul va prelua si transforma curentul continuu in curent alternativ, deservind consumatorii.

In situatia in care acumulatorii ajung la nivelul de descarcare prestabilit, invertorul cu functii multiple va cupla autonom pe reteaua publica de energie, daca aceasta este disponiobila sau va da comanda generatorului(in cazul unui generator automat) sa porneasca, rolul acestuia fiind de rezerva, pentru a reincarca blocul de acumulatori si a alimenta simultan consumatorii.

Pentru aceste sisteme fotovoltaice este nevoie de o anumita disciplina in ce priveste consumurile zilnice astfel incat energia medie zilnica produsa de panouri sa acopere necesarul de consum.

Daca in timp se constata o crestere a necesarului de energie sistemele se pot mari pentru a acoperi noile nevoi de consum.

 

Componente

Acest tip de sisteme fotovoltaice contin urmatoarele componente de baza:

1.      Panouri fotovoltaice – acestea au rolul de a transforma energia solara in energie electrica. . Dimensiunile si puterea panourilor fotovoltaice difera in functie de de aplicatie si necesarul de energie care trebuie produsa.

2.      Regulator de incarcare – are rolul de a colecta energia solara de la panouri, aceasta fiind folosita la incarcarea bateriilor

3.      Baterii (banc de acumulatori) – sunt echipamente ce stocheaza energia electrica

4.      Unitate de control/Invertor cu functii multiple – tranforma curentul continuu din baterii in curent alternativ 230V si gestioneaza cuplarea automata la rezerva de energie, respectiv retea sau generator.

5.      Generator – asigura necesarul de energie suplimentara atunci cand este nevoie

La aceste sisteme fotovoltaice se pot adauga echipamente de monitorizare a instalatiei fotovoltaice.

BNsol vine in ajutorul dvs oferindu-va o gama larga de echipamente pentru sisteme fotovoltaice pregatite sa asigure energia necesara oricarui tip de resedinta.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie.