60A -MC4 MPPT 12-24-48V Victron SmartSolar MPPT 250/60-MC4


  • Model: SCC125060321
  • Disponibilitate: În stoc

  • 690,00€Regulator de incarcare Smart Solar MPPT 250/60 – 60A
Detectia foarte rapida a punctului de putere maxima :
In situatiile in care avem cer acoperit si intensitatea luminoasa fluctueaza in permanenta un regulator de incarcare tip MPPT rapid va duce la o crestere cu pana la 30% a productiei de energie in comparatie cu regulatoarele PWM si cu pana la 10% fata de regulatoarele MPPT lente.

Detectia selectiva si avansata in caz de umbrire partiala :
In situatia in care avem umbrire partiala pot aparea doua sau mai multe maxime locale ale puterii. Regulatoarele MPPT convetionale au tendinta de a se pozitiona pe unul din aceste maxime locale fara ca acestea sa fie optime. Algoritmul inovativ al regulatoarelor Smart Solar vor maximiza productia de energie prin fixarea unui maxim de putere optim.

Randament de conversie excelent :
Nu se utilizeaza ventilatoare pentru racire. Randamentul maxim depaseste 99%.

Algoritm de incarcare flexibil :
Algoritmul de incarcare este complet programabil ( a se vedea pagina dedicata pt software a producatorului) si inca 8 algoritmi ante- programati selectabili prin intermediul unui buton rotativ ( a se vedea manualul).

Protectie extinsa pentru componentele electronice:
Protectie la temperaturi ridicate si la pierderile de putere datorate acestor temperaturi.
Protectie la scurt circuit si polarizare inversa pentru panourile fotovoltaice.
Protectie impotriva curentului de intoarcere pentru panourile fotvoltaice.

Senzor de temperatura intern
Faciliteaza functia de compensare cu temperatura a tensiunilor din faza de absorbtie si de mentinere.

Dispozitiv bluetooth integrat : nu este necesara interfata Dongle.
Reprezinta solutia wireless pentru a seta , monitoriza si actualiza regulatorul prin intermediul telefoanelor inteligente IOS si Android, tablete sau alte dispozitive.

VE. Direct – port de conexiune prin fir.
Pot fi conectate dispzozitivele Color Control, un computer sau alte aparate compatibile.

Buton pronit /oprit.

Releu programabil : se poate programa ( si prin intermediul telefoanelor inteligente) pentru a semnala o alarma sau alte evenimente.

Optional : afisaj digital.
Prin simpla indepartare a capacului de pe carcasa frontala se poate monta un afisaj digital care permite accesul direct la informatii cu privire la functionarea sistemului.

Caracteristici tehnice:

Tensiunea bateriei : 12/24/48V – autoselectabila, ( pentru 36V este necesar un software dedicat)

Curent de incarcare : 60A;

Putere maxima a panourilor fotovoltaice  la 12V: 860W;

Putere maxima a panourilor fotovoltaice  la 24V: 1720W;

Putere maxima a panourilor fotovoltaice  la 48V: 3440W;

Curent maxim de scurt circuit ( pt panourile fotovoltaice) : 35A ;

Tensiune de circuit deschis ( pt panourile fotovoltaice) : 250V in conditii de temperatura scazuta; 245V  pentru pornire si operare.

Randament maxim : 99%;

Port pentru comunicatii date : VE.Direct si bluetooth;

Buton pornit/oprit : DA ( conexiune cu 2 poli)


Dimensiuni: (mm): 215x250x95

Masa: 3 kg

Clasa de protectie : IP43 ( pentru componentele electronice) , IP22 ( pentru zona de conexiuni)


Garantii:

– 5 ani garantie


Controlere de încărcare solară

Un incărcător solar colectează energie de la panourile solare si o stochează in bateriile dvs. Folosind tehnologia cea mai recentă, cea mai rapidă, SmartSolar maximizează această colectare de energie, gestionând-o inteligent pentru a obține o încărcare completă în cel mai scurt timp posibil. SmartSolar menține sănătatea bateriilor, prelungind durata de viață a bateriei.

Regulatorul de încărcare SmartSolar va încărca chiar și o baterie extrem de descărcată. Acesta poate funcționa cu o tensiune a bateriei de 0 volți, cu condiția ca celulele să nu fie sulfatate complet sau deteriorate în alt mod.

MPPT: Urmărire punct putere maximă ultra rapid

Prin monitorizarea constantă a tensiunii și a curentului de ieșire al panourilor solare (PV), tehnologia MPPT asigură că fiecare picătură de energie disponibilă este preluată din panouri și colectată pentru stocare. Avantajul acestui lucru este cel mai vizibil atunci când cerul este parțial înnorat, si intensitatea luminii se schimbă constant.

Monitorizare și control la distanță

Controlul și monitorizarea la distanță ale caracteristicilor extinse ale încărcătorului dvs. SmartSolar MPPT prin atașarea unei chei Bluetooth și asocierea acesteia cu telefonul dvs. inteligent sau alt dispozitiv prin VictronConnect. Dacă instalarea dvs. este conectată la Portalul internet de Management de la distantă Victron (VRM) vă oferă acces la puterea maximă a MPPT-ului dvs., oricând, oriunde; ambele servicii sunt gratuite. Pentru instalări la distanță - chiar și atunci când nu există conexiune la internet sau semnal de telefonie în apropiere - este posibil să puteți monitoriza MPPT-ul prin asociere bluetooth cu un dispozitiv LoRaWAN(rețea cu rază mare de acțiune), disponibil opțional.

Ieșire sarcină

Funcția inteligentă de ieșire sarcină previne deteriorarea cauzată de funcționarea bateriilor "plate". Puteți configura tensiunea la care SmartSolar deconectează o incărcare - prevenind astfel descărcarea excesivă a bateriilor. Și aici bit inteligent: SmartSolar va încerca o reîncărcare de 100% în fiecare zi. Dacă nu se poate - în perioadele de vreme proastă - crește tensiunea de deconectare, zilnic, până când realizează cu succes acest lucru. Noi numim această caracteristică BatteryLife deoarece menține starea de sănătate și prelungește durata de viață a bateriei.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie.