5kW Hibrid Prosumator monofazat cu stocare Litiu


  • Model: Hybrid5kWLV
  • Disponibilitate: În stoc

  • 4489,91€


Opţiuni disponibile
Sistem Fotovoltaic 5kwp On Grid Hibrid Prosumator - 889€/Kw 9% - TVA inclus (persoane fizice si institutii)

Sistem fotovoltaic On Grid-Hibrid cu o putere instalata de 5kWp & 5kW stocare in acumulator Litiu(garantie 10 ani)

 

Sistemul fotovoltaic contine:

11 x Panouri fotovoltaice premium monocristaline (Vendato, Trina, JaSolar, Jinko, Longi, Canadian Solar,  etc.)

1 x Kit sistem de fixare aluminiu complet pentru acoperis tabla, sindrila bituminoasa, azbociment etc.

(pt. acoperis tigla si amplasare sol se calculeaza separat)

1 x Invertor Felicitysolar 5kW Hybrid LV(48V).

1 x Acumulatori Litiu Felicitysolat 5.12kW

1 x Tablou Protectii AC/DC (AC – sigurante si protectie supratensiune / DC - sigurante si descarcatoare)

1 x Kit Conectica (cablaje, conectori MC4, papuci cablu, pat cablu si materiale aferente)

1 x SmartMeter & Modul WiFi monitorizare APP

1 x Transport (inclus pe raza jud. B-N)

1 x Montaj si punere in functiune

1 x Depunere dosar prosumator

                                                     -Instalatiile se predau la cheie inclusiv dosar prosumator-


Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati.  bnfotovoltaic@gmail.com

 


Principiu de functionare a unei instalatii fotovoltaice Hibrid:

Invertorul Hibrid (mono- sau trifazat) incorporeaza ambele variante, On-Grid & Off-Grid iar in modul Hibrid acesta ofera si posibilitatea de a injecta surplusul de energie in reteaua publica.

Ca si in cazul unui invertor classic On-Grid, invertorul Hibrid furnizeaza energia din panourile fotovoltaice intai la consumatorii din reteaua proprie, dupa care surplusul il inmagazineaza in acumulatori iar restul energiei se livreaza catre reteaua publica de electricitate de unde se va compensa ulterior. Aceste prioritati se pot seta individual.

 

Avantaje

Functioneaza cu si fara retea

Poate injecta in retea doar surplusul de energie sau toata energia produsa

Functioneaza si in mod autonom Off-Grid

Nu exista pene de curent datorita acumulatorilor care preiau sarcina

Energia din surse regenerabile propri este stocata in acumulatori si este gratis fara a mai necesita injectare in retea si compensare

 

Sistemele On-Grid Hibrid (cu stocare) confera utilizatorului un anumit grad de independenta fata de reteaua de distributie a energiei electrice, dar care in continuare vor sa aiba un plan B in cazul unui eveniment neprevazut.

Avantajul major al unui astfel de sistem este asigurarea in permanenta a energiei electrice necesare, fie prin intermediul panourilor fie din retea. In cazul in care una dintre instalatii cedeaza, consumatorii nu sunt afectati. In acelasi timp, energia produsa de catre sistemul de panouri fotovoltaice, care nu este folosita imediat, este inmagazinata in acumulatori, fiind disponibila oricand. In plus, acesta este si un foarte bun mod de a face economie. Odata cu utilizarea energiei stocate in acumulatori, costurile pentru cea folosita din reteaua clasica scad. Astfel, investitia facuta in astfel de panouri fotovoltaice poate fi amortizata mult mai usor.

 

Lucrurile se complica putin in cazul persoanelor care aleg sa fie complet autonome fata de retea. Cunoscut sub numele de off-grid, acest sistem se bazeaza aproape exclusiv pe panouri fotovoltaice si pe alte metode alternative de producere a energiei(ex. Generator de rezerva).

 

Si in cazul acestor persoane, BNsol are anumite recomandari. In primul rand, alegerea acumulatorilor ar trebui facuta cu foarte mare atentie. Mai ales daca nu se doreste repararea sau inlocuirea acestora prea curand. De pilda, multi nu inteleg nevoia alegerii unor acumulatori potriviti pentru nevoile lor. Astfel ajung sa investeasca in sisteme care sunt subdimensionate sau supradimensionate fata de nevoile lor.


Invertoarele On-Grid si Hibrid suporta o putere instalata in panouri fotovoltaice mai mare decat capacitatea lor la iesire. Majoritatea invertoarelor cu circa 50% crescand astfel cantitatea de energie produsa in situatia in care nu se dorestea asta de la bun inceput sau din motive financiare. De exemplu pe un invertor ON-Grid de 6kW monofazat se pot instala 9kW panouri fotovoltaice sau pe un 10kW trifazat se pot instala 15kW panouri fotovoltaice. Avantajul este ca la umbrirea panourilor de catre un nor trecator invertorul are destu[a putere instalata in panouri fotovoltaice incat sa injecteze in retea aceeasi cantitate de energie fara fluctuatii.

Sistemele  fotovoltaice On-Grid si Hibrid (Prosumator) cu injectare in retea sunt acele sisteme care permit utilizatorilor sa isi alimenteze spatiile cu energie electrica provenita din surse regenerabile propri. Astfel, chiar daca locuinta sau un anumit spatiu este deja conectat la reteaua nationala de electricitate, proprietarul va putea alege varianta unor sisteme fotovoltaice in scopul reducerii consumului propriu. Orice exces de energie produs de kiturile fotovoltaice on-grid cu injectare in retea va fi introdus in reteaua nationala, iar in caz de vreme nefavorabila, cand resursele regenerabile nu sunt disponibile, energia electrica va fi furnizata de catre retea. Practic energia produsa in surplus primavara-vara si toamna, se compenseaza iarna sau ziua cu noaptea. Kiturile solare fotovoltaice On-Grid cu injectare in retea elimina astfel cheltuielile pentru achizitionarea unor acumulatori solari pentru stocarea energiei electrice.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie.